Zgłoszona ściana budynku Publicznej Szkoły Podstawowej w Łopienniku Nadrzecznym, adres Łopiennik Nadrzeczny5A jest bardzo dobrze widoczna z trasy S17 Lwów – Warszawa , Zamość – Lublin. Ściana zewnętrzna sąsiaduje z  Orlikiem, placem zabaw i siłownią zewnętrzną, skwerkiem przeznaczonym do wypoczynku dla mieszkańców.  Ściana jest w złym stanie wizualnym. W okresie wakacyjnym szkoła ma przejść remont dotyczący termomodernizacji, wymiany okien, malowanie dachu, wymiany rynien, wygląd po remoncie będzie zdecydowanie lepszy.  Nowa elewacja będzie w odcieniach szarości z elementami żółtymi i zielonymi pomiędzy oknami. Do wykonania muralu będą niezbędne rusztowania lub podnośnik, ale w tym zakresie będziemy rozmawiać z firmą która będzie wykonywała nową elewację budynku lub z Ochotniczą Strażą Pożarną . Wymiary ściany 10 m x 6,8 m.