Ściany są ulokowane podwórku Miejskiego Domu Kultury w Oleśnie. Znajduje się tam również parking. Są one skierowane na północny-zachód, przez co bezpośrednio po wyjściu tylnymi drzwiami są widoczne. Dodatkowo mural będzie wyeksponowany dla ludzi przechodzących ulicą przy ogrodzeniu Miejskiego Domu Kultury. Przed murem w jednej części znajdują się trawnik oraz kasztanowce drzewa kasztanowe, a w drugiej betonowa wylewka. W przyszłości planowane jest stworzenie w tym miejscu przestrzeni rekreacyjnej.

Ściany, co widać na załączonych zdjęciach, są pomalowane na różne sposoby. Chcielibyśmy ujednolicić koncepcję, aby nadać im drugiego życia. Długi, prostokątny odcinek nadaje się idealnie, by nasze projekty połączyć w całość. W mural zostanie wkomponowany mech  Ściany wymagają napraw, należy je przygotować do malowania (załatanie dziur, położenie siatki elewacyjnej, nałożenie unigruntu oraz farby elewacyjnej). Do realizacji zadania nie będzie konieczny podnośnik ani rusztowanie.

Wymiary:

1 odcinek: szerokość:6,4m wysokość:3,1m

2 odcinek: szerokość:12,5m wysokość:1,3m

3 odcinek: szerokość:5,1m wysokość:1,4m